100 jarig bestaan

​​​

Beste voetballiefhebbers,

Afgelopen oktober was een bijzondere maand. We hebben ons 100-jarig jubileumfeest gevierd en het was een geweldig mooi en verzorgd feest! 

Dank voor de jubileumcommissie en de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

Op donderdag 13 oktober waren er al een aantal mensen bezig met de voorbereidingen te treffen voor het grote feest op zaterdag. Tent opbouwen, rondom het clubgebouw opruimen, in de kantine alles schoonmaken, de buitenkant schoonmaken etcetera. 

We hadden inloop vanaf half vijf met koffie/thee en Petit fours met uiteraard ons logo erop! Sietse de Boer (voormalig DJ en oprichter van Radio Compagnie) was onze spreekstalmeester, hij praatte de avond aan elkaar in de pauzes. Rondom 18:00 uur begon het buffet en dit was piekfijn geregeld, mooie stukjes vlees, salades, dik in orde! 

We hadden voor de avond om 20:00 uur de officiële opening van ons feest met vooraf een welkomstwoord van ondergetekende en tevens werd de vereniging gehuldigd door de KNVB. Uit handen van de ambassadeur van de KNVB (Geert Bults) hebben we een heel mooi glazen beeld gekregen waarin een voetballer gelaserd is, met bovenop de bokaal uiteraard een voetbal. Daarnaast hebben een mooie vlag mogen ontvangen. Na de huldiging door de KNVB hebben we twee v.v. Westerbroek-iconen geëerd met een erelidmaatschap. Dit waren Jan Conraad Bartelds en Klaas Eppe Grissen. 

Jan Bartelds is postuum geëerd. Jan heeft tijdens zijn carrière bij de v.v. Westerbroek vele functies vervuld; trainer, jeugdtrainer, leider, in het bestuur diverse functies en de laatste was het voorzitterschap van de vereniging. Jan is bijna 50 jaar lid geweest. 

Klaas Grissen kon vanwege zijn ziekte niet aanwezig zijn. Ook Klaas heeft vele functies binnen de vereniging vervuld; leider, terreinknecht, consul, bestuurslid, scheidsrechter, barman, deed de boodschappen voor de kantine (samen met Geertje). Klaas is al 67 jaar lid van de vereniging en is het oudste lid van v.v. Westerbroek.

Beide mannen hebben dit erelidmaatschap absoluut verdiend. Het was voor alle betrokkenen een emotioneel moment en beide families zijn ontzettend trots op dit predicaat. 

Na de plichtplegingen werd de feestavond geopend en hadden we leuke muziek van Yesz uit Zuidlaren. 

Om 01:00 uur werd de avond afgesloten. 

JUBILEUMBOEK

Er zijn nog jubileumboeken verkrijgbaar! Op ons feest zijn er een aantal verkocht, wees er snel bij mocht je er nog 1 graag willen hebben. Dit is een collectors item in een beperkte oplage van 125 stuks. Wist u dat er zelfs 2 boeken naar Canada verstuurd zijn??

De verkoopprijs voor het boek is slechts € 22,50 euro. U krijgt hiervoor een fullcolour boek met prachtige historie, mooie verhalen en veel meer! 

Wilt u nog een boek bestellen? Dit kan via vvwesterbroek100jaar@outlook.com Maar: op is op!

Boeken zijn na contante betaling bij Cor Mulder af te halen op Boekhors 12 te Westerbroek. 

Wilt u liever overboeken? Dan kunt u het bedrag overmaken door Greta Mulder te bellen, zij geeft u het correcte bankrekeningnummer. 

We kunnen op verzoek ook de boeken versturen, let op hier komen dan wel portokosten bij.

Na ontvangst betaling sturen wij het boek naar u toe.

JUBILEUMSHIRTS

De afgelopen jaren hebben we al ruim 60 personen kunnen verblijden met een mooi roodgeel jubileumshirt. Op het shirt staan logo’s van de v.v. Westerbroek en haar voorloper Sparta. Op het feest is door veel mensen gevraagd of ze alsnog zo’n prachtig shirt konden bestellen. We gaan ons best doen om dat mogelijk te maken. De kosten per shirt zijn 45 euro. We moeten per bestelling minimaal 20 shirts afnemen. Dus wil je nog graag een uniek shirt van de v.v. Westerbroek: geef het door via vvwesterbroek100jaar@outlook.com. We nemen dan contact met je op inzake de maat en je voorkeur qua tekst die op het shirt kan. Dit alles is wel onder het voorbehoud dat we een bestelling van 20 stuks of meer kunnen plaatsen! Dus attendeer s.v.p. ook familie, vrienden, kennissen en (voormalige) dorpsgenoten op deze ALLERLAATSTE mogelijkheid om te bestellen.

WEDSTRIJDPROGRAMMA

Wist u dat ons voetbalprogramma ook op onze website te vinden is? www.vvwesterbroek.com

Wij blijven op zoek naar nieuwe spelers! Wil je eens kennismaken? Kom eens kijken op donderdagavond. Wij trainen van 20:00 uur tot 21:30 uur. 

Qua jeugdspelers willen we graag weer beginnen met kaboutervoetbal. Neem contact met ons op via vvwesterbroek@outlook.com

VRIJWILLIGERS

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers. Heeft u een klein beetje tijd over? We zouden graag een poule willen opzetten met vrijwilligers, waarbij we de taken kunnen verdelen en je dus en betrokken bent en nieuwe mensen leert kennen. Denk aan bijvoorbeeld terreinwerkzaamheden als met de lijnenkar over het veld rijden. Dit is slechts 1 uurtje werk, en met een poule hoef je bijvoorbeeld maar 1 x per 6 weken.

KAARTEN, SJOELEN en DARTEN

Op 29 december willen we graag weer volgens traditie onze kaart- en sjoelavond organiseren. Uiteraard kunnen mensen weer darten! 

Aanvang 19:30 uur. Inleg € 3,00 per persoon. 

OPGAVE VIA vvwesterbroek@outlook.com onderwerp: kaarten, sjoelen of darten. OF meld je aan via 06-36188949. 

EXCURSIE APW

In tegenstelling tot onze eerdere berichtgevingen, hebben we besloten om de excursie te verplaatsen naar april 2023. U kunt zich nog steeds opgeven. Namens onze hoofdsponsor willen we u uitnodigen voor een bedrijfsbezoek. Krijg een exclusief kijkje in de keuken van het asfalt produceren. Iedereen maakt iedere dag gebruik van dit mooie product als verharding van de weg. 

Wilt u mee? Geef je nu alvast op via vvwesterbroek@outlook.com met als onderwerp excursie APW. 

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Met sportieve groet,

Albert Grissen

Voorzitter v.v. Westerbroek.​

De sponsoren van het feest:

Uit de Regiokrant van 19 oktober 2022 jl.

WESTERBROEK – Het was een gezellige en geslaagde dag, afgelopen zaterdag bij de viering van het 100-jarig bestaan van voetbalvereniging Westerbroek. 

Er waren cadeaus van de KNVB, de presentatie van het jubileumboek en ook werden twee Westerbroeksters benoemd tot erelid van de vereniging. De grote feesttent op het veld werd ‘s middags gebruikt voor de ontvangst van de vele bezoekers, met aansluitend een uitgebreid buffet. De avond stond geheel in het teken van het jubileumfeest met wederom een volle tent. 

De avond werd geopend door voorzitter Albert Grissen. ,,We hebben heel veel positieve reacties gehad. Honderd jaar is ook niet niks. Vorig jaar 16 oktober bestond de voetbalvereniging Westerbroek honderd jaar, maar door de corona konden we dat toen niet vieren. Nu dus wel en de verbondenheid in Westerbroek, zo blijkt ook nu, is heel groot. Dat geeft vertrouwen en hoop voor de toekomst met hopelijk ook nieuwe leden’’, aldus Grissen. Ook de vertegenwoordiger van de KNVB, de heer Bults, sprak waarderende woorden richting vereniging. Bults: ,,Honderd jaar is een mooie mijlpaal die door veel verenigingen niet is bereikt. Waar een kleine vereniging, zoals Westerbroek, groot in kan zijn.’’ 

Namens de KNVB bood hij voorzitter Grissen een glazen bokaal met inscriptie aan, plus een grote oranje KNVB-vlag. Het laatste exemplaar van het jubileumboek werd aangeboden aan de schrijver en samensteller ervan, Cor Mulder. Grissen noemde het een ‘fantastisch mooi jubileumboek’. Mulder zei er vier jaar aan gewerkt te hebben. Er moesten vooral foto’s in staan, veel foto’s en de historie van de club ‘van wat geweest is’. Twee Westerbroeksters werden benoemd tot erelid: Klaas Grissen en Jan Bartelds.