Wie zijn wij?

Al in 1906 werd er in Westerbroek gevoetbald, alleen in de eerste jaren nog niet in georganiseerd verband. Onder de naam Sparta speelden twee elftallen tegen teams uit omliggende dorpen. Men speelde in een wit shirt met een rood kruis op de borst. Deze voetbalclub is later opgeheven. Het waarom en wanneer vermeldt de overlevering niet.

Op 16 oktober 1921 werd er formeel een voetbalvereniging opgericht in Westerbroek. Eerst weer onder de “oude” naam: Sparta. Het tenue was deze keer rood-geel gestreept. De doelpalen waren rood-geel geblokt geverfd en midden op de lat was de naam Sparta geschilderd.

Sparta was niet aangesloten bij de voetbalbond en speelde daarom vriendschappelijke wedstrijden en toernooien. Veel clubs sloten zich echter aan bij de Groninger Voetbal Bond. Clubs die niet aangesloten waren bij de GVB mochten niet spelen tegen clubs die zich wel hadden aangesloten. Dus zag ook Sparta zich genoodzaakt lid te worden van de GVB. De naam moest worden veranderd omdat er al een Sparta was. Zo werd de naam van de vereniging in 1923 omgedoopt in Voetbalsportvereniging Westerbroek (afgekort: V.V. Westerbroek).

V.V. Westerbroek speelt nu op het sportpark aan de Nevelslaan. In de eerste jaren van het bestaan werd er gevoetbald aan de Bokkelaan elders in Westerbroek.

Naast de seniorenteams heeft V.V. Westerbroek altijd een bloeiende jeugdafdeling gekend. Ook kende de club 25 jaar lang een damesafdeling met zowel senioren- als juniorenteams.

In de lopende competitie speelt V.V. Westerbroek met één seniorenteam in de reserveklasse van het zondagvoetbal en kent de club nog twee jeugdteams: Jeugd Onder 10 en Jeugd Onder 7.

Wil jij graag zelf de voetbalschoenen (weer) aan trekken om samen met ons de mooie en karakteristieke rood-gele kleuren van V.V. Westerbroek te verdedigen of ken je iemand in je familie-, vrienden- of kennissenkring die daar eventueel oren naar heeft of volgens jou geschikt voor is: neem s.v.p. zo spoedig mogelijk contact op met het bestuur. We hebben op maat gesneden en aantrekkelijke contributietarieven te bieden.

Het liefst hebben we spelers die iedere week willen en kunnen voetballen. Maar als je bijvoorbeeld maar één keer per maand wilt voetballen, ben je eveneens van harte welkom. Voetbalkwaliteiten zijn niet alles bepalend: gezelligheid, groepsgevoel en teambelang staan voorop. We hebben niet voor niets de gezelligste voetbalkantine van de provincie Groningen!

Op dit moment zijn we vooral op zoek naar seniorleden voor ons 1e elftal op de zondagochtend (10.00 uur) en jongens of meisjes van 5, 6 of 7 jaar oud voor ons Jeugd Onder 7-team op de zaterdagochtend.

Dankzij de inzet van de leden, donateurs, sponsors en vrijwilligers staat de V.V. Westerbroek aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan op 16 oktober 2021. We willen samen met jullie daar een groots feest van maken.